SaunaOnLine

Een eigen sauna thuis...

Zelfbouw:

Aanbevelingen:

Image29.jpg

Op de afbeelding hiernaast heeft U reeds een eerste indruk van de opbouw van een cabine.
Eerst dient een structuur / een kader gemaakt.
Deze kader is een samenstelling van balken waartussen de isolatiematten (met dampscherm aan de warme zijde (binnenzijde)) aangebracht worden (rekening houden met de breedte van deze matten).
De isolatie heeft een minimumdikte van 6 cm.

Zijn deze balken tegen een wand geplaatst is nog enkel de binnenafwerking aan te brengen; zoniet bepaalt Uzelf welke afwerking aan de buitenzijde zal aangebracht worden.
Hetzelfde geldt voor het dakdeel; aan de bovenzijde dient minimum een dunne plaat aangebracht (dit i.f.v. de belasting) en aan de binnenzijde brengt men eveneens planken van Noorse den aan met tussenin isolatiematten met dampscherm (6 cm of meer).

De Abashi bankplanken kunnen in 2 lengten geleverd worden 2,05 m en 2,5 m, neem de eerste overlengte en zaag deze op de juiste (bank)lengte af.
De Abashi planken worden op een kader van geschaafde balken geplaatst; in deze kader worden een aantal dwarsverbindingen (alle 40 à 50cm) aangebracht om het doorbuigen van de Abashi planken te verhinderen, als afwerking brengt U nog een Abashi plank vooraan als afwerking aan.
Deze kader wordt tussen 2 saunawanden bevestigd. Voor een hoekbank bevestigt men eerst de eerste bank tussen 2 wanden en nadien wordt de 2° bank tussen de 1° bank en een 3° wand bevestigd.
Het eerste niveau bevindt zich aan de bovenzijde op 45 à 50 cm. boven de grond; het 2° niveau (eventueel hoekbank) komt opnieuw op 45 à 50 cm. boven het niveau van de eerste bank.

In de wand (tussen de isolatie) wordt een buis voorzien om de electrische voeding van het aansluitpunt naar de saunaoven te leiden eventueel via de buitenbediening om.
Het vermogen van de saunaoven wordt bepaald door het inwendig volume van de cabine en wordt vervolgens berekend: 1 m³ = ong. 1 Kw (in functie van de isolatiewaarde).
Voor vermogens tot 3 Kw is een 230V monofazige aansluiting voldoende zoniet is een 3-fazige aansluiting aangewezen. Een sauna-oven wordt als een toestel aanzien dat in aanraking kan komen met water en dient dus beveiligd te worden met een aparte zekering en een differentieelautomaat van 30 mA.
 

Opgepast!

Alle elektrische aansluitingen dienen steeds te gebeuren door een erkend electricien.

Sauna's: Standaard en maatwerk 

Onze expo-cabine kan bezocht worden; dit ENKEL NA afspraak.